De Kerstvakantie is heerlijk, geen huiswerk, de hele dag de tijd en uitslapen zo lang je wil. Maar die tijd is nu helaas over, want vandaag begint voor de meeste mensen school weer. Ik moet morgen (dinsdag) pas weer naar school, maar ik wilde jullie vandaag wat tips geven over hoe je je schoolperiode tot aan de volgende vakantie iets dragelijker kan maken.

♥ Just Another Nerdy Girl

Tip #1: Orde

Een goede werkplek waar je je huiswerk kan makenis heel erg fijn, als jou bureau netjes is kan je fijner werken dan dat je je bureau amper kan zien door de zooi. Daarom raad ik je aan okm voordat al het huiswerk begint gewoon even te kijken of je blij bent met de 'indeling' en inrichting van bijvoorbeeld je boeken of je bureau. Als je meer orde hebt op je bureau zal je ook meer orde hebben in je hoofd, en zo heb je meer tijd over voor andere leuke dingen naast je huiswerk.

Tip #2: Rust

Ik snap dat als je veel huiswerk hebt dat je in een keer alles wil maken zodat je aan eht einde meer tijd overhebt, maar eigenlijk is dit helemaal niet goed voor je. Als je veel huiswerk hebt is je brein sowieso wat actiever door de stress, daarom kan je brein na 30/40 minuten geen nieuwe informatie opnemen. Ook al blijf jij doorgaan, je brein onthoudt die paar extra echt niet. Neem je rust tussen je leersessies door, ga na een half uurtje gewoon even buiten lopen of wat thee drinken, kom tot rust en daarna zal je zien dat het veel beter gaat.

Alívio Imediato

Tip #3: Werk vooruit

Ik weet dat niet iedereen hier van houdt maar vooruitwerken in het weekend is echt heel erg fijn. Als je toch tijd over hebt waarom zou je dan niet die tijd goed benutten? Ik werk meestal zoveel mogelijk vooruit voor de week erna, zodat ik niet heel veel hoef te stressen. Zo hoef ik in de week zelf alleen nog maar kleine opdrachten uit te voeren.

Tip #4: In de klas

Het is natuurlijk heel erg leuk als je vrije tijd krijgt  in de klas om dan lekker met je beste vriendin te gaan kletsen, maar als je slim bent (wat ik niet altijd ben) ga je aan je huiswerk. In de klas zit de stof nog vers in je hoofd en kan je de gegeven opdrachten sneller maken en heb thuis minder werk! Een win-win situatie toch?

Dit waren mijn tips om de schoolperiode toch iets beter door te komen, want school is niet altijd leuk. Hopelijk hebben jullie het morgen naar je zin op school als ik nog lekker lig te snurken (ghehe). Tot morgen,

Love,

Fleur

Schooltips | Doei Kerstvakantie, hallo school...

Posted on

maandag 6 januari 2014

Category

1 Comment