Hoi allemaal!

Een van mijn favoriete make-up product is toch wel oogschaduw, je kan er de gekste en mooiste dingen mee maken. Van paars tot geel van rood tot groen, er zijn wel duizenden combinaties en kleuren mogelijk. Meestal zijn mooie oogschaduws redelijk prijzig, maar vandaag heb ik een paar budget oogschaduws voor jullie op een rijtje gezet die heel erg fijn zijn.



























Als eerste begin ik met deze "Chalky Eyeshaders" van de Hema, als je hier klikt krijg je hier een uitgebreide review over. Het zijn eigenlijk een soort dikke oogpotloden die zich voordoen als een soort oogschaduw/basis. Ze zijn mega gepigmenteerd zoals je ook op de swatches kan zijn, kortom, het zijn hele fijne budget producten.



















































Een merk dat ook altijd hele fijne budget oogschaduws heeft is Essence, waaronder deze twee "sun club" palletjes. De ene heeft wat meer nude/naturelle oogschaduwkleurtjes en de ander heeft nude gecombineerd met wat meer kleur, zoals blauw en groen. Deze twee palletjes zijn ook met elkaar heel goed te combineren, wat natuurlijk heel fijn is als je niet veel geld te besteden hebt.


























De eerste swatch is van het onderste palletje, de tweede van het bovenste palletje. Je ziet dat het eerste palletje wel goed gepigmenteerd is, maar nou niet echt super. Wel zijn deze kleuren goed op te bouwen in kleur, gewoon een paar keer er overheen gaan met de kwast, en dan zit het wel goed.















Het tweede pallete heeft zoals je ziet wel wat meer pigment dan het andere palette. Deze kleuren zijn wel wat specialer dan de andere, daarom vind ik dit palette persoonlijk net ietsje mooier.















Dan de tweede oogschaduw van Essence, dit is geen palette maar een mono, nouja eigenlijk ook een soort van duo haha. Deze oogschaduw is uit de nieuwe collectie van Essence die laatst is uitgekomen. Het is een roze kleur met niet al te opvallende shimmers en een grijze kleur heeft wel wat meer zichtbare shimmers.

Je kan deze oogschaduws op twee manier aanbrengen, nat of droog. De swatches die ik hieronder heb gemaakt zijn nat aangebracht, je merkt wel dat de kleuren intenser zijn als je het nat aanbrengt. Ik vind dit een hele mooie, subtiele oogschaduw.





Sorry voor deze niet zo mooie foto, ik zag later pas die onscherp was. Maar dit is in ieder geval een pigment van essence. Deze is onwijs mooi, dat zal je zo ook wel zien op de swatches.



Deze oogschaduw kan je ook nat aanbrengen, aan de rechter kant zie je het pigment nat aangebracht, links zie je het zonder dat het nat is aangebracht. En wauw! Wat is deze kleur gepigmenteerd en mooi! Zeker een aanrader!

Dan over naar Catrice, mijn 2e favoriete budgetmerk. Hieronder zie je een palette en ee


Dit is een palletje van de limited edition lijn die net is uitgekomen, de kleuren zijn niet super gepigmenteerd maar wel goed opbouwbaar in kleur, ga desnoods twee of drie keer over je ooglid heen met de kwast.


























Als eerste de mono oogschaduw, deze komt uit de limited edition lijn van Catrice 'Candy Shock'. Helaas is deze niet meer te koop, maar misschien als jou Kruidvat filliaal heel traag is heb je nog geluk. Dit is een witte shimmery kleur die heel erg mooi voor onder het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek is.





Dit is een quattro palletje van NYC, deze bevat alleen maar naturelle kleuren die perfect zijn voor overdag of gewoon voor naar school.




























Dit zijn de swatches, redelijk goed pigment maar iets minder goed opbouwbaar in kleur, want dat gaat het meestal wat korrelen. Dat is iets minder, maar het is opzich een fijn palletje.

Dit waren ze alweer! Hopelijk vonden jullie het leuk en tot de volgende keer!

xoxo

Fleur

Wat zijn jullie favoriete budget oogschaduws?

Favoriete budget oogschaduws

Posted on

dinsdag 11 juni 2013

3 Comments
  1. Vind het palet van de nieuwe LE van Catrice wel mooi, maar had in de winkel het idee dat 'ie niet zo gepigmenteerd was, maar op de foto's dus wel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat dacht ik in de winkel ook, maar gokte er gewoon op. De pigmentatie van de oogschaduws zijn wel goed opbouwbaar, dus ik kan hem zeker aanraden!

      Verwijderen
  2. Die van NYC is mooi! liefs x
    PS: doe je mee met mijn winactie?

    BeantwoordenVerwijderen