....Londen. The place to be als je het aan mij vraagt. Ik ben er al drie keer eerder geweest en dit jaar voor de vierde keer. We konden kiezen tussen vier verschillende reisjes, en ik ging voor Londen. Als je aan een willekeurig persoon vraagt waar ze aan denken bij Londen, hoor je alle standaard dingen: Big Ben, Piccadilly Circus en Tower Bridge. Maar naast alle sightseeing is er veel meer van London dan alleen dat.

Voor ongeveer vijf dagen zijn verbleven we in hartje Londen. Na een tamelijk lange busreis van ongeveer 6 uur, en ongeveer anderhalf uur op de boot kwamen we eindelijk aan. Koffers naar boven getild, uitgepakt en neergeploft op ons spierwitte stapelbed. Pratend over onze ‘oh-zo-lange reis’ gingen we maar eens avondeten halen. Want dit moet je drie van de vijf dagen zelf verzorgen, eveneens als de lunch. De kamers waren niet vijf sterren waardig, maar prima en verzorgd. Een kleine douche, spiegel en WC om jezelf goed te onderhouden.

In de ochtend was het meestal ontbijten rond half 8 en daarna snel vertrekken en de metro pakken naar verschillende hotspots in London. London Eye, Big Ben en St. Pauls Church zijn maar een kleine greep uit de verschillende gebouwen die je gaat bezoeken. Niet alles was even leuk of interessant maar als je ervoor open staat kan het harstikke leuk worden.

Hetgene wat ik persoonlijk het leukste vond was de London Eye. Het was magisch om op 102 meter hoogte Londen te bekijken en de omgeving te als het ware te observeren. Je ging voor ongeveer dertig minuten de ‘lucht’ in, in een capsule waar maximaal 50 mensen in kunnen. Ik heb persoonlijk niet alleen foto’s gemaakt maar ik heb driekwart van de tijd ook gewoon de omgeving bekeken, en niet alles beleefd door een LED scherm.

Ook al klinkt het niet heel erg opwindend was St. Pauls Church echt onwijs indrukwekkend. De imposante koepels met bladgoud en mozaïek waren adembenemend. Om het uur werd er een miss gehouden en zag je de manier waarop mensen hun geloof uitoefende. Heel erg bijzonder en mooi om mee te maken.

Ook gingen we naar verschillende activiteiten, dingen waar je zelf wat kon doen. Neem bijvoorbeeld Sea Life, ik denk dat iedereen dit wel kent. Een enorm groot gebouw met wel vier verdiepingen waar je een grote variëteit aan wonderen van de zee kan bekijken. Grote ramen en koepels waar je de wezens van zo dichtbij ziet dat je ze onderhand kan aanraken.


Niet alleen Sea Life was een ‘doe activiteit’ maar ook gingen we onderhand elke dag met de Metro, dat was op zich ook al een hele ervaring. De bezigheid en haast daar is onwaarschijnlijk groot en de snelheid waarop alles gaat is onvoorstelbaar. Na ongeveer twee dagen snap je hoe het hele systeem werkt en is het nog makkelijker dan onze eigen Spoorwegen. Door dat je snel door hebt hoe het werkt kan je op je vrije middag overal onafhankelijk naartoe reizen, want je krijgt een onbeperkte metrokaart voor het complete stelsel. Kortom, we hebben echt alles eruit gehaald wat erin zat. Het was een geweldige week en ik had het voor geen goud willen missen.

I fell in love with..

Posted on

zaterdag 28 maart 2015

Leave a Reply