Een van de verschrikkelijkste gevoelens is je alleen voelen. Je hoeft je niet per se alleen te voelen als je alleen bent. Maar soms zit je  in de bus, tram of in de klas en je voelt je alleen. Zoveel mensen om je heen, die lachen met elkaar, om elkaar. Maar jij voelt je een buitenstaander. Een figurant in een grote filmproductie. Een kleine ster in het hele heelal.

dont let your dreams be just dreams

Maar je bent niet alleen. Je bent geen buitenstaander en al helemaal geen figurant. Jij bent een hoofdrolspeler. Een hoofdrolspeler in je eigen verhaal, je eigen leven. Je mag dan wel een ster zijn in het heelal, maar je kan zo fel schijnen als jij dat wil. Als je jezelf omarmt, positief blijf en het beste uit jezelf haalt ben je het gelukkigst. Dan schijn je het meest. Je moet leren om van jezelf te houden, want als je dit niet doet kunnen mensen om je heen dit ook niet. Ook al ben je geen maatje 34, heb je lang haar of een zuivere huid. Dit maakt allemaal net uit. Als mensen zien dat je van binnen straalt, vinden ze je het mooist. Dan ben je op z'n mooist.

Ik wil dat jij, die dit nu leest lacht. Ongeacht waar je bent. In de tram, aan de eettafel of in je bed. Lach. Lach zoveel je kan. Het leven is een groot avontuur en als je een leuk wil lijden moet je toch echt zelf de slingers ophangen. Er bestaat geen lot. Er bestaat geen geluk. Je bepaalt je lot zelf. Geluk creëer je van binnenuit. En zolang jij niet straalt van binnenuit, komen invloeden van buitenaf niet zomaar naar je toe.

Dus, lach. Lach omdat het kan, omdat het je beter laat voelen. Het leven is onwijs mooi en je kan het zo leuk maken als je wil. Er zijn genoeg redenen om te lachen. Ook al gaat het om de kleinste en onnozele dingen. Als jij een doel hebt, kan je deze bereiken maar niet zonder je innerlijke kracht. Het moet uit jezelf komen en zolang je dit doet schijn jij harder dan elke ster in het heelal.

Dus omarm jezelf. Leer jezelf te accepteren, dan doen anderen dit ook. Blijf positief en geef vooral niet op. Want zolang jij straalt, ook al is het maar een glimpje, als jij iets wil bereiken kan jij dat. Maar de enige die daar voor kan zorgen ben jijzelf.

xoxo Fleur

Doelen behalen

Posted on

maandag 9 februari 2015

Leave a Reply